En Güzel Masallar Öyküler Hikayeler   

masal Bremen Mızıkacıları Okuma Masalı

Bremen Mızıkacıları Okuma Masalı

Bremen Mızıkacıları

        Bir zamanlar yaşlı ve yorgun bir eşek varmış. Sahibinin onu artık daha fazla beslemek istemediği ortaya çıkmış. " En iyisi buralardan gitmek " diye düşünmüş eşek. "Bremen'de şarkıcılık yaparım. Bazıları anırmamı pek bir beğenirdi zaten."

 

   Bremen Mızıkacıları

   Böylece bir sabah erkenden yola çıkmış. Bir süre yürüdükten sonra iki büklüm bir köpekle karşılaşmış. "Artık sahibime avda yardımcı olamayacak kadar yaşlandım," demiş köpek eşeğe. " Sahibimde artık beni beslemiyor." Eşek gülmüş. " Benimle Bremen'e gelsene şarkıcı oluruz," demiş.

 

   Bremen Mızıkacıları

   Yola koyulmuşlar.Çok geçmeden bir damın üzerinde üzgün oturan bir kedi görmüşler. " Çok yaşlandım, fareler bile dalga geçiyorlar, " demiş kedi. "Sen de bizimle gel" demiş eşek. "Sesin hala güçlü çıkıyor, şarkı söyleriz Bremen'de."

 

   Bremen Mızıkacıları

   Bağıra bağıra şarkılar söyleyerek yola devam etmişler. Bir çiftlik evinin yakınlarından geçerken kendi seslerinden yüksek bir sesle irkilmişler. " Kuk-ku-ri-kuuuuuuuuu!...Sonum geldi!" diyormuş iri bir horoz. Sonra eşek, köpek

ve kediye yana yakıla anlatmış: " Bu akşam sahibimin konukları gelecek. Öyle hissediyorum ki beni pişirip yiyecekler."  Eşek"Endişelenme, seninki gibi bir ses bize çok şey katar. Haydi gel şarkıcı olalım," demiş.

 

   Bremen Mızıkacıları  

   Akşam olduğunda hepsi çok yorulmuş. Bir şeyler yemek ve uyumak istiyorlarmış.İlerde penceresinden ışık süzülen bir kulübe görmüşler. Horoz uçup pencereden içeri bakmış. "Dört soyguncu görüyorum, nefis bir sofranın başındalar," demiş.  "Bir planım var," demiş eşek.  Birbirlerinin sırtına tırmanmışlar. En altta eşek, sonra köpek, onun üstünde kedi ve nihayet en tepede de horoz. Pencere yaklaşıp çıkarabilecekleri en yüksek sesle bağırmaya başlamışlar. "İmdaaaaaat! Bu bir hayalet!" demiş soygunculardan birisi. " "Bence bir canavar!" demiş ötekisi. " Bence cadılar bastı! " demiş öteki. " Annemi istiyorum," demiş sonuncusu. Bir kaç dakika sonra dört şarkıcımız soygunculardan kalan sofradaymışlar.

 

   Geceleyin onlar uyurken soyguncular geri gelmişler. Ama hayvanlar hazırlıklıymış. Soyguncular içeri girer girmez, eşek "Şimdi" demiş ve saldırıya geçmişler. Soyguncular bir daha hiç dönmemecesine kaçmışlar oradan. Şarkıcılarımız da bu sevimli küçük kulübeye yerleşmişler. Bremen'e gitmeyi de bir süre ertelemişler, ama her gün şarkı söylemeyi unutmuyorlarmış.Eğer bir gün onları dinleme şansınız olursa, Bremen sakinlerinin ne büyük bir tehlike atlattıklarını anlamanız güç olmaz.

tags

Ekleyen : MasalSitesi.com

İÇERİK HAKKINDA YORUM YAZ:
Yazan:
Yorumunuz: (Onaylandığında görülebilir...)

maxtell:Süper

salih kulu:Abi daha uzun olsaydı daha güzel olurdu

Eceyıydız:Çok güzel ve bende kitabıda var

evet hikayem çok güzel:çok teşekürler arkadaşlar hepinizi çok seviyorum saygılar gönderiyorum paris den selamlar

DOĞUKANFEYZULLAH:hikaye çok güzel fakat bazı eksikleri var orengin detay verilmemiş

Elif:Hikaye güzel ama çok kısa bence

fadime:çok güzel masal en çok sevdim masal hatta kızımda yopbozuda var

Kaanhulyabilalkoray:Güzeldi opop

Sakine nur:Bayıldım harikaaaaaa♥♡☆★

Begüm ipek:Gerçekten harika hikayelerrrrr

zeynep:Çok güzel bir hikaye olmuş yapanlardan teşekkürler

Yusuf zeki:Annem bu hikayeyi her zaman okuyor bu siteyi hazirlayana Allah razı olsun

beyza nur:çok güzel en sevdiğim masalllardan birtanesi ve ayrıca çok mantıklı.

görkem doğan:çok güzel ama kısa

mira aleya:çok güzel ve yararlı masallar var. çok beğendim

asya tabakçı:buuuuu hikaye harika bremen mızıkacılarını hep okumak isterdim ve hayalim gerçek oldu

Doruk:Çok teşekkürler oğluma android cepten okudum

Tuçe çekiç:Bu masallar bence çok güzel.Her zaman kardeşime okuyorum.Kardeşim her zaman bu hikayeleri çok seviyor.Ben bu hikayeleri çok sevdim.

Ecem Esila:Bu siteyi gerçekten çok seviyorum. Çok güzel masallar var. Kardeşlerime sürekli buradan masal anlatıyorum. Onlar da çok seviyorlar bu masalları. Teşekkürler...

busenur:vallahi süper çok güzel

sudenaz elif çankaya:sen öyle san ki bizi burası çok sıcak

sude:sen öyle san ki bizim burası çok sıcak

melek yılmaz:of hava ne kadar da sıcak

Yazılan son 23 yorum görüntüleniyor.