Yaramaz Fare Masalı

Bu içerik, amatör çalışmaları desteklemek amacıyla yayınlanmaktadır, Siz de yazılarınızı Masal Ekle bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Bir zamanlar bir köyde tedbirli bir çift yaşardı."Ne olur ne olmaz"diyerek ekinin bir kısmı saklamıştı.O yıl da buğday,arpa,çavdar gibi ürünün yarısı ambara depolamıştı. Bazen kıtlık olurdu köyde. Çiftçi,bunu yaramaz fare yapmıştı. Dışarı sürekli tahıl akıyordu. Fare:-Gökten yağıyor arkası kesilmez nasıl olsa diyerek har vurup harman savıyordu.Üstüne üstlük bir de çok arkadaşını çağırmıştı buraya.Ortalıkta ne kadar temel varsa üşümüştür ambara.Hepsi tıka basa .Bir süre sonra şiddetli bir kıtlık ortaya çıktı.Bir buğday tanesine bile muhtaç oldu insanlar.Sadece köylüler  değil fareler de kıtlığı hissettiler.Bizim çifti ambarına gidip baktı.Tahıl bir hayli azaltmıştı."Kahrolası fareler"diyerek söylendi.Ürünü daha güvenli bir yere taşımaya başladı.
Adam taşıyadursun bizim tembel fare uyuyordu bu sırada .Çifti tahılı güvenli bir yere taşımıştı bile .Tembel fare hala derin uykudaydı.Ve cifti tembel farenin üzerine bir taş atı.